irrelevanser

Olje? Hvilken olje?

Posted in Uncategorized by Jarle Petterson on 12. juli 2005

De har sikkert spurt Dem hva som har vært Bush-administrasjonens motiv for irakinvasjonen, med påfølgende okkupasjon. Som folk flest, har De sikkert også undret om ikke oljen spiller en viss rolle i maktspillet som utspiller seg der omkring.

Mon ikke forhenværende folketorpedo (nu oberst, De) Lie har svar. Dagsavisen spør, obersten svarer:

– Hvordan sikrer dere at internasjonale lover ikke brytes?

– Det er et litt vrient spørsmål. Vi har sånn noenlunde peiling på hva som er internasjonal lov (Heh. Min anmerkning). Vi skal kun beskytte oss selv. Selvforsvar er i utgangspunktet tillatt. Vi er slett ingen angripende part. Vi ønsker å sørge for at irakere får strøm og lys, og at amerikanerne får oljen sin.

Du godeste… Er mannen betalt av krigsmotstanderne eller bare noe mer løsmunnet enn hva godt er?

KATEGORI: Politikk

Reklamer

3 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anders said, on 16. juli 2005 at 11:22 am

  Skarpsindig av obersten det der, særs skarpsindig. Trodde vi var der for å demokratisere jeg…ehhh, men det er kanskje sånn det gjøres!?!

 2. Jarle Petterson said, on 17. juli 2005 at 11:07 am

  Vel, De vet hvordan det er: Uten oljen er verdens leder/eier maktesløs i kampen om å forme verden i sitt bilde. Nå er jo ikke oljeteorien akkurat ny. Den var like aktuell under Operation Desert Storm som under Operation Free Iraq (eller hva det nå var de kalte den).

  Men de er ikke dumme i Det hvite hus, heller. Det vil si, ikke alle i Det hvite hus; tross alt vet de at vi vet. Flosklene om bevaring av og spredning av demokratiet, er myntet på et annet klientell – for gudene skal vite at det fins nok av dem qui ne mal y pense, så å si.

  ”So what,” spør nok våre villvest-venner seg, og med rette, for hvem kan vel stoppe dem?

 3. Anders said, on 17. juli 2005 at 4:38 pm

  «Jeg gjør hva jeg vil, for ingen kan stoppe meg uansett.» Uff! Det høres jo ut som et selvrealiserings-prosjekt som har utviklet seg til psykopati.

  Faktum er vel at det er det det er også; global ‘massepsykopati’ som en følge av USA’s selvrealiserings-prosjekt.


Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: