irrelevanser

Slumming

Posted in Uncategorized by Jarle Petterson on 16. juli 2005

Blindern- og Vinderen-området, som vi har bebodd de fem siste årene, må være et av de mest ufyselig snobbete strøkene landet vet av. Ikke for det; det har tidvis vært morsomt å gjøre seg sine antropologiske refleksjoner over egnens særegne pussigheter, men nok får virkelig være nok; i alle fall når ens barn er moden for barnehage, og dermed må sosialisere barn av håpløst stiff upper lippers. Dessforuten lar ikke behovet for hageflekk seg lenger ignorere, når veslas trang til å springe utendørs presser på.

Vi har truffet et valg som innebærer en forsiktig nedtrapping av sosialt skadelige omgivelser, og lander på Høvik om få uker – med romslig hage og nødvendige fasiliteter innen rekkevidde. Usentralt, sier De? Aldeles ikke; togturen fra Høvik til Nationaltheatret stasjon tar skarve 12 minutter, og nå som man i alt det vesentligste arbeider fra heimen, blir problemstillingen forholdsvis uaktuell.

De vil muligens stusse over at man anser flytting til Bærum for slumming, men tro meg; ethvert alternativ til Blindern-Vinderen-Frøen-triangelet fortoner seg som radikal proletarisering.

Så får det heller stå sin prøve at det blir lenger mellom de antropologiske observasjonene, men hva ofrer man ikke for barna?

KATEGORI: Betraktninger

Reklamer

Kommentarer er skrudd av for Slumming

%d bloggere like this: