irrelevanser

The Aftermath

Posted in Uncategorized by Jarle Petterson on 4. september 2005

Det har vært en underlig uke. Å se kjente trakter maltraktert av Katrina, har vært en nedslående øvelse. Nå skal jeg ikke gi meg til å liste opp begivenheter alle likevel kjenner, men det er en lettelse å høre at kulturelle landemerker, som St. Louis-katedralen på Jackson Square, som har vært pusset opp over flere år, og Cafe du Monde i French Market vis-à-vis, fortsatt står – liksom det meste av French Quarter. Jeg håper Mike Anderson’s Seafood Restaurant (nettstedet er nok nede, under omstendighetene) fortsatt er tilnærmet intakt.

The Garden District skal visstnok også være forholdsvis uberørt, hører jeg nå. Med andre ord, later det til at de uerstattelige kulturskattene kan ha kommet mer eller mindre helskinnet fra det. Verre er det med befolkningen, og de tettere bebodde områdene.

Happy returns?
Ens bedre halvdel har alt begynt å snakke om en ny tur til Nawlins, men jeg antar det tar noe tid før byen igjen er parat til å ta imot besøkende, og spørsmålet gjenstår; hvor trivelig blir det egentlig å frekventere gater som nylig var hjemsøkt av flytende lik? Vi får se…

The Times-Picayune (bildet over) har vært uten papirutgaver det meste av uken, noe som fremtvang en provisorisk nettutgave (den har hittil vært uten), som har vært en utmerket kilde til oppdatert nytt.

Norge har tilbudt USA nødhjelp til en verdi av 10 millioner, tilsvarende verdien av to i overkant av middels norske villaer. Dersom du finner tilbudet skammelig, kan du alltids gi din støtte her.

KATEGORI: Samtid

Reklamer

Kommentarer er skrudd av for The Aftermath

%d bloggere like this: