irrelevanser

KRL for viderekomne

Posted in Musikk, Religion by Jarle Petterson on 15. juli 2007

Man behøver ikke å være religiøs for å se, – vel, høre – skjønnheten i Allegris Miserere Mei Deus (her i en svært kort versjon).

Men man kan fort bli det.

Reklamer

4 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. HvaHunSa said, on 21. juli 2007 at 1:30 pm

  Vakkert. Og det får meg i tanker om min egen nær-religiøse opplevelse : Passion, av Peter Gabriel. Dessverre ligger det ikke en verdig versjon av denne på YouTube. Jeg mistenker at du ville ha satt pris på den. Skal jeg sende en kopi med Postrytterne?

 2. Jarle Petterson said, on 22. juli 2007 at 10:31 am

  Ja, det er vakkert, ikke? Passion, sier De? Vet De, jeg må vedgå at jeg nok aldri var blant Peter Gabriels fremste beundrere, men jeg husker at jeg hadde en viss sans for Genesis anno 1977-78 og deromkring – skjønt det kanskje bør tilføyes at jeg var en musikalsk ikke videre velutviklet pode på 15-16 år ved de leiter. Jeg hadde i alle fall And then there were three i LP-samlingen, husker jeg (jeg må nesten le litt av det nå, men på den tiden hadde den kvaliteter man ikke fant hos så veldig mange andre i det litt kommersielle spekteret av grupper), men ikke solo-Gabriel. Zip og zilch.

  Én ting husker jeg i alle fall, hva Peter Gabriel betreffer:

  Han hadde et samarbeid med Liz Fraser (hun i Cocteau Twins) for noen år tilbake, i forbindelse med en happening i Londons Millenium-dom, tror jeg. Med Elizabeth Fraser på laget, kan det på en måte ikke slå feil.

 3. HvaHunSa said, on 22. juli 2007 at 11:45 am

  Det er så vakkert at det noen ganger kan bli for meget kanskje. Jeg har i hvert fall en tilbøyelighet til å ikke spille musikk jeg finner særdeles vakker og ven like ofte som annen musikk jeg setter pris på. Jeg posjonerer ut, merker jeg.

  Peter Gabriel lagde filmusikken til Martin Scorseses film «Last Temptation of Christ. Det er ikke bare egenkomponert musikk, Gabriel bruker også kurdisk, egyptisk og armensk musikk. I tillegg er den ikke så ukjente Norah Jones far, Shankar, en stor bidragsyter på skiva. Du har tydeligvis evnen til å lytte til musikk, jeg mistenker derfor sterkt at du vil like dette.

  Jeg må visst sjekke ut dette samarbeidet med Liz Fraser kjenner jeg. Ukjent for meg så langt.

 4. Jarle Petterson said, on 22. juli 2007 at 2:03 pm

  O ja, vi husker alle da han begynte å leke med World music-greia si.

  Jeg tror nok mange kjenner til Elizabeth Fraser, uten riktig å vite det. Hun hadde for eksempel vokalen på Massive Attacks Teardrop. Kanskje dét får en og annen klokke til å ringe?


Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: