irrelevanser

Ramin-Osmundsen ofres

Posted in Politikk by Jarle Petterson on 13. februar 2008

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap). Fotograf: Guri DahlSann mine ord. Om Jensemann selv hadde ment det ikke var hold i beskyldningene som nå rettes mot barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen, hadde han stått last og brast med damen i blitzregnet nå. Det gjør han, som vi alle vet, ikke.

Lars Sponheim går så langt som til å kreve regjeringens avgang, men så har han det da også med å ta litt hårdt i, den staute sauebonden. Derimot får nok pressen Ramin-Osmundsens hode på et fat, og jeg skal være den siste til å protestere – skjønt Sponheim nok har et poeng når han mener at statsministeren selv har opptrådt klanderverdig i denne saken.


Det slår meg imidlertid hvor beleilig det må være for svært mektige aktører at denne bomben springer, bare halvannen måned før en annen eksplosjon etter planen skulle gå av. Så spørs det da, om de rekker å spa opp noe om Dag Terje Andersen også — i tide.

Tilføyelse etter Stoltenberg/Ramin-Osmundsen-pressekonferansen

Barne- og likestillingsministeren blir sittdende! Hvem hadde trodd det?

Bakgrunnen skal være at Justisdepartementets lovavdeling, etter en temmelig firkantet vurdering, har konkludert med at Ramin-Osmundsen ikke var inhabil i barneombudstilsettingen. Lovens definisjon av inhabilitet omfatter utelukkende økonomisk gevinst og nære familierelasjoner.

Det skal bli interessant å se om Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité trekker samme slutning. Selv kan jeg vanskelig forestille meg at siste ord er sagt i saken.

Foto: Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap). Fotograf: Guri Dahl

Reklamer

4 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vox populi said, on 13. februar 2008 at 7:52 pm

  Nå spiller det forsåvidt liten rolle om kontroll- og konstitusjonskomitéen kommer til en annen konklusjon så lenge de rødgrønne har flertall. I så fall må det komme frem at det er begått alvorlige feil i saksbehandlingen til departementet.

  Selv vant jeg noen tiere i veddemål på at hun ikke fikk sparken i dag. Det ville vært en større belastning for Jens å sparke henne enn å la henne bli.

  Men det er en trist dag av mange grunner.

 2. Jarle Petterson said, on 13. februar 2008 at 7:58 pm

  Du har selvfølgelig helt rett, Vox. Kontroll- og konstitusjonskomiteen, som er sammensatt på bakgrunn av Stortingets egen sammensetning, har naturligvis selv et flertall fra regjeringspartiene, og kan neppe påregnes å handle uhildet i denne saken.

  Det er ellers betenkelig at en regjering utgått av det parlamentariske flertallet nærmest kan handle som den selv finner for godt.

 3. Fred Rune Rahm said, on 14. februar 2008 at 10:52 pm

  Case closed…

 4. Jarle Petterson said, on 14. februar 2008 at 11:44 pm

  So it would seem, Fred Rune.

  Det hele var et fryktelig pinlig opptrinn, men også usigelig trist for de involverte.

  Den som likevel har kommet mest skadeskutt fra tildragelsen, er nok statsministeren selv, som nok ikke var fullt så uvitende som han har gitt uttrykk for.


Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: