irrelevanser

Avløsning for engelske irrelevanser

Posted in Blogging by Jarle Petterson on 21. september 2008

Den engelske versjonen av Irrelevanser har sett sin aller siste post, og er nå erstattet av Insignificances, omsider tilbake på eget domene. Også denne bloggen vil om kort tid bli avløst av en tilsvarende, slik at dette etter alle solemerker blir den nest siste posten som publiseres her. Bare nevner.

Reklamer

9 kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Undre said, on 23. september 2008 at 10:42 am

  Uten relevans: Jeg måtte bare sjekke hvordan bildene så ut i din blogg etter at WordPress.com «oppdaterte» themet The Journalist i natt.

  Min skjerm er en god gammeldags 15″ (ikke noe breiskjerm her) og nå har bildene dine forsvunnet en halv cm inn i sidebaren din. Har hovedkolonnen blitt smalere eller er det skjermen min som er for smal, mon tro. (Jeg bruker nyeste FF.)

  Akk.

 2. Jarle Petterson said, on 23. september 2008 at 2:53 pm

  Underlig… Jeg får det samme her hos meg, Undre, og har, som du, siste versjon av FF — og en widescreenskjerm. Her har nok temaforfatteren vært inne og krympet hovedfeltet, ja.

  Er det rart jeg syns det skal bli deilig å få full kontroll på eget domene? Men du er klar over at du kan kjøpe et tillegg som gir tilgang til å redigere stilart, også på WordPress.com? Jeg syns ikke det skulle være nødvendig, men det er det åpenbart. Med mindre vi skal gå inn og krympe hvert enkelt postet bilde.

 3. Undre said, on 23. september 2008 at 3:16 pm

  Jeg forstår ikke helt hva WordPress har tenkt på når de gjorde dette. At bredden på hovedkolonnen er blitt smalere og dermed ødelegger for de som har brukt brede bilder er jo utrolig amatørmessig.

  I tillegg oppdaget jeg i stad at det har blitt umulig å sentrere bilder. Alle bilder som jeg har plassert midt på sida blir automatisk flyttet til venstre åkkesom.

  Ja, jeg vet man kan betale og gjøre ting selv her, men jeg er for lat, for gjerrig og mangler teknisk sans på området – som også er grunnen til at jeg ikke er på eget domene. Da velger jeg i stedet å kjefte på WordPress når ting ikke fungerer. Av og til funker det også. 😉

  Men WP er ikke gode på å sjekke temaene sine før de slipper dem. Fru W oppdaget kodefeil i et tema da hun betalte for WordPress.com, og for noen dager siden oppdaget jeg en feil i det nye Albeo-themet til WordPress. Jeg forstår ikke at de ikke dobbeltsjekker ting før det slippes.

 4. Jarle Petterson said, on 23. september 2008 at 5:11 pm

  Jeg vet ikke om det er så himla mye WP-folket kan gjøre med saken, Undre, men du finner e-postadressen til mannen bak Journalist-temaet her. Jeg vil tippe at det er han som har stått for justeringene.

  Men vi kan alltids håpe at endringene er et stykke work in progress også…

 5. Undre said, on 23. september 2008 at 7:54 pm

  Work in progress indeed, nå har de endret «without comments» til «leave a comment».

  Det nye Journalist-temaet er jo i og for seg helt greit, men det er bare så innmari uklokt å endre på noe som allerede funker og gjøre slike dumme ting som å endre på kolonnebredde.

  Det er mest sannsynlig mannen bak som har satt i gang endringen, siden det er han som jo må stå for vedlikeholdet. Det går sikkert an å sende ham en e-post, men jeg venter og ser hva som skjer først.

 6. Undre said, on 23. september 2008 at 10:49 pm

  Haha! Nå ligger den gamle versjonen blant temaene igjen så du kan gå inn og «nedgradere».

 7. Jarle Petterson said, on 24. september 2008 at 7:00 am

  Helt enig, Undre. Det nye temaet er fint, det. Sant å si er det mulig jeg hadde valgt det, dersom jeg begynte fra scratch.

  Jasså, han ga etter for presset? Da skynder jeg meg å nedgradere, prompte og per omgående. Tusen takk for tipset!

 8. Jarle Petterson said, on 24. september 2008 at 7:06 am

  Jeg merket meg forresten at man, WP på norsk spør om du ønsker å aktivisére temaet (med aksent, for sikkerhets skyld). Det skulle ha tatt seg ut, hva?

 9. Undre said, on 24. september 2008 at 7:07 pm

  Den nye versjonen er mer elegant, men den mangler noe av det som er bra i den første versjonen.

  Jeg har sluttet å bruke norsk dashboard i WP. Det er så mange feil i oversettelsene at jeg valgte å heller bruke engelsk dashboard. Om du gidder kan du gå til translate.wordpress.com for å legge til endring på feil du finner, men dessverre tar det votter og vinter før endringer trer i kraft.


Kommentarer er stengt.

%d bloggere like this: