irrelevanser

Om bloggen og meg

Denne bloggen tilhører Jarle Petterson (46), stolt far til Anders (20), Jørgen (17) og Alida (5) — og gift med Malin (34). Litt enkel hoderegning tilsier at sistnevnte umulig kan være guttenes mor, noe som i og for seg er en korrekt observasjon, siden jeg altså har vært forgiftet også en gang før i tiden.

Jarle PettersonJeg har blogget på forskjellige plattformer siden mars 2002, hos Blogger, hos WordPress, med begge på eget domene, tilbake til Blogger — og sannelig er jeg ikke igjen på plass hos WordPress.

Slik bloggfenomenet har utviklet seg, nærmest som en sosial arena, må jeg tilstå at jeg nøler med å gi meg selv bloggerbetegnelsen, spesielt når jeg kun vaker i periferien av den hårde bloggerkjernen, som ikke spesielt delaktig i sosialiseringen som pågår der. Men en blogg skriver jeg nå lell — om aldri så sporadisk. Jeg får meg ikke helt til å blogge anonymt. Av en eller annen grunn makter jeg ikke riktig å ytre meg om ting jeg ikke kan innestå for, noe full flagging av identitet — med bilde og allting — også skulle borge for.

Irrelevanser er forbeholdt strøtanker om dette og hint (sannsynligvis mest hint), fortrinnsvis med et skrått hell if I care-blikk, skjønt jeg nok innerst inne er alt annet enn likegyldig (jeg bare sliter litt med å la meg provosere). De gangene jeg føler for å ytre meg om ting jeg bryr meg om, skjer det hos iNorden, kanskje fortrinnsvis i den internasjonale utgaven.

iNorden.orgForut for iNorden startet jeg aktualitetsnettstedet Depesjer i februar 2006, med halehenget Borgerjournalistene.org, som nå utgjør en av grunnpilarene for iNorden, lansert 29. oktober 2007. Utover det har jeg en lang løpebane innen journalistikk og kommunikasjon, som startet i Høyre-avisen Morgenavisen i 1981, da vi fremdeles hadde en partipresse verdt å nevne. Siden har jeg skrevet for allehånde fag- og dagsaviser, med forholdsvis langvarige opphold innen reklame, kommunikasjon og design, blant annet i det som i sin tid het Ted Bates, kun for i 1997 å vende tilbake til pressen (på nett denne gangen), først i daværende Aftenposten Interaktiv, dernest i NettDoktors norske avlegger (ikke å forveksle med dagens NettDoktor.no) og til sist i CNN Norge, som ble avviklet sommeren 2001, bare måneder etter nedleggelsen av opprinnelige NettDoktor.no. Jeg kan med andre ord smykke meg med betegnelsen dobbelt dotcom-død.

Etter fire år som kommunikasjonsansvarlig i et mellomstort HR-/IT-selskap vendte jeg i 2005 tilbake til en noe friere rolle, som konsulent for en rekke virksomheter — og frilansjournalist. Det faglige forfallet i midtstrømsmediene har bidratt til en kraftig ambivalens i forhold til videre engasjementer i dagspressen, skjønt jeg frilanser for den rett som det er. Jeg brenner imidlertid for journalistikken, i så stor grad at jeg har jobbet med Depesjer/Borgerjournalistene og iNorden til alle døgnets tider de siste par årene, i et stille håp om at økt leserdeltakelse og borgerjournalistikk kan bidra til å reformere en presse som forlengst er havnet i sotteseng.

Uten mat og drikke er det likevel lite å få utrettet. Derfor prøver jeg, så langt mulig, å skrape sammen til salt i såret ved å tilby mine tjenester i kommunikasjonsfirmaet Pergament DA (bare gi lyd om De behøver bistand til tekst, design, trykksaker, websider, kundemagasin eller hva det nå måtte være).

Kontakt

jarle.petterson[at]gmail.com

View Jarle Petterson's profile on LinkedIn

Min Facebook-profil

%d bloggere like this: